}

Віза в Іспанію

Термін оформлення візи -  5 робочих днів і більше.
 
Необхідні документи:
 
Документи для консульства Іспанії, повинні бути датовані не раніше 10 днів до подачі.
 
Абсолютно всі документи перекладаються на іспанську або англійську мови (довідки, звіти, свідоцтва, дозволи, спонсорство, документи на нерухомість, земельні ділянки тощо). Не перекладаються: паспорта, чеки з банкомату, техпаспорт на машину (якщо документ англійською)
 
Можливо від Вас знадобиться проходження співбесіди і особистий показ в Консульстві.
 
В роботу не беруться документи якщо:
- Якщо наданий неповний пакет документів, який не відповідає зазначеним нижче вимогам
- Термін дії паспорта продовжено
- Термін дії паспорта закінчується раніше, ніж за три місяці до закінчення терміну дії візи.
- Якщо в паспорті немає 2 абсолютно чистих сторінок, щоб вклеювати візи. Сторінки для особливих відміток не можна використовувати для оформлення візи.
- Якщо було отримано відмову в країні Шенгенської угоди, після чого не було шенгенських віз. Якщо турист отримав відмову у відкритті шенгенської візи, він повинен усунути причини, які привели до відмови у видачі візи і подати документи в цей же посольство
 
ОСНОВНИЙ СПИСОК ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ВІДКРИТТЯ шенгенської візи в ІСПАНІЮ/Андорру:
 
Для туристів, у яких були відкриті шенгенські візи в перебігу останніх 3-х років:
 
1. Анкета туриста (необхідно заповнити всі пункти анкети)
У разі заповнення анкети неповнолітнім заявником, один з батьків повинен підписати анкету від імені дитини.
 
2. 2 кольорові фотографії, давністю не більше ніж останні 6 місяців до моменту подачі документів в посольство. Фотографія повинна бути чіткою! строго на білому фоні, розмір 3,5*4,5 см!
Відстань від верхньої частини голови до краю підборіддя має бути 3,5 см !
Увага! Для дітей, які подорожують з батьками для оформлення візи обов'язково потрібно надати 2 фотографії відповідно до зазначених вище вимог!
 
3. Оригінали усіх діючих закордонних паспортів
закордонного паспорта туриста повинен закінчуватися не раніше, як через 3 місяці по закінченні терміну дії візи
Важливо! Якщо у паспорт батьків вписана дитина і вона подорожує разом з батьками необхідно додатково по 2 чисті сторінки на кожну дитину для вклеювання візи!!!
 
3.1. Ксерокопія абсолютно всіх сторінок усіх діючих закордонних паспортів!  (в т.ч. і чистих, навіть якщо на них немає ніяких відміток!)
Ксерокопії повинні бути чіткими, на форматі А 4 (книжковий формат) 1 розворот на сторінці. Допускається 2 розвороти, якщо дотримуватись порядку сторінок.
 
4. Оригінал попереднього закордонного паспорта і ксерокопія всіх сторінок (в т.ч. і чистих, навіть якщо на них немає ніяких відміток !)
- якщо попередній закордонний паспорт був анульований/загублений/вкрадений, тобто його немає в наявності, необхідно ОБОВ'ЯЗКОВО надати довідку з ВВІРу про ануляцію попереднього закордонного паспорта (якщо термін дії паспорта не закінчився і якщо його немає в оригіналі (дана довідка повинна бути перекладена);
- якщо термін дії паспорта закінчився, але оригінал паспорта залишився - необхідно додати оригінал цього документа, а також ксерокопію всіх сторінок.
- оригінали попередніх Шенгенських віз, а також їх ксерокопії
 
5. Ксерокопії всіх сторінок внутрішнього паспорта громадянина України (в т.ч. і чистих, навіть якщо на них немає ніяких відміток!)
 
6. Ксерокопія медичного страхового поліса, який діє у всіх країнах Шенгенської зони на весь період перебування на території Іспанії і Андорри (якщо страховка не включена у вартість туру). Мінімальне покриття - 30 000 євро.
 
7. Необхідно надати докази вкорінення в Україні
 
7.1. ДОВІДКА З МІСЦЯ РОБОТИ від роботодавця на фірмовому бланку з зазначенням адреси та телефонів підприємства, зазначенням займаної посади та заробітної плати за останні 6 місяців);
Обов'язково необхідно вказати, що «на час відпустки робоче місце зберігається» (дана довідка повинна бути перекладена);
Якщо турист є директором підприємства, довідка має бути за підписом заступника директора і бухгалтера.
 
7.2. Бажано прикладати інформацію про додаткові джерела доходів в Україні (прибуток від оренди; наявність у власності пакету акцій і т.п.). Також бажано прикладати інформацію про наявність нерухомості, земельних ділянок, машин. Ці документи обов'язково повинні бути переведені.
 
8. Фінансове забезпечення:
Депозитні рахунки НЕ ПІДХОДЯТЬ!
Необхідно надати фінансові документи, які підтверджують наявність грошових коштів в розмірі від 570 євро на людину - якщо термін туру - до 9 днів перебування в Іспанії, а також - якщо тур більше 9 днів - 63 євро за кожний додатковий день. Фінансове забезпечення можна підтвердити, надавши наступні документи:
 
8.1. Двостороння ксерокопія іменної кредитної картки міжнародного зразка і оригінальний чек з банкомату про залишок грошових коштів виходячи із зазначених вище вимог.
АБО:
8.2. Ксерокопія «Тревел-чеків» + ксерокопія про придбання даних «Тревел-чеків».
АБО
8.3. Квитанція про покупку Євро, датована не пізніше як за 10 днів до подачі в Посольство. В квитанції обов'язково має бути зазначено прізвище туриста
АБО
8.4. Довідка з банку про наявність у клієнта карткового рахунку (даний документ повинен бути переведений) і баланс банківського рахунку (повинна бути інформація про всі банківські операції мінімум за останні 3 місяці). Залишок коштів на рахунку повинен бути не менше вищевказаних вимог. Не допускається надання ксерокопії кредитної картки без оригіналу чека або довідки з банку без руху коштів за останні 3 місяці
 
9. Ксерокопія свідоцтва про шлюб/про розлучення/смерть (дані свідоцтва мають бути переведені);
 
Додатково для приватних підприємців:
- Ксерокопію свідоцтва про реєстрацію приватного підприємця (даний документ повинен бути переведений)
- Якщо приватний підприємець є платником єдиного податку - копія про реєстрацію платника єдиного податку (даний документ повинен бути переведений);
- Ксерокопія останнього звіту про доходи, який здавався в податкову інспекцію з відміткою про прийняття податковою інспекцією (даний документ повинен бути переведений); або оригінал довідки з податкової інспекції про те, що на підставі звітів, сума доходів становить .... (дана довідка повинна бути перекладена)
 
Додатково для пенсіонерів:
- Ксерокопію пенсійного посвідчення (даний документ повинен бути переведений);
- Оригінал довідки з пенсійного фонду з нарахованою пенсією за останні 6 місяців (даний документ повинен бути переведений);
- Спонсорство (дивитися нижче);
- Оригінал пенсійного посвідчення (якщо турист бажає оплатити тільки 25 Євро консульського збору)
 
Додатково для тих, хто не був у країнах Шенгенської угоди або був більше 3-х років тому:
- Ксерокопія свідоцтва про реєстрацію підприємства, на якому працює турист; (переклад)
- Ксерокопія трудової книжки (всіх сторінок із записом і останньої, де зафіксована дата випуску книжки) - необхідно завірити кожну сторінку печаткою фірми (перша сторінка та ще сторіночка з останнім записом про займаної посади повинні бути переведені);
- Обов'язково необхідно прикладати інформацію про наявність нерухомості (свідоцтво про право власності / договір купівлі продажу), земельних ділянок, машин. Ці документи повинні бути переведені.
 
Список документів, які обов'язково необхідно надати в разі оформлення спонсорства:
- Спонсорський лист, завірене нотаріально (даний документ повинен бути переведений);
- Ксерокопія всіх сторінок внутрішнього паспорта спонсора;
- Ксерокопія всіх сторінок закордонного паспорта спонсора (якщо є в наявності);
- Документи, що показують родинний зв'язок з туристом (свідоцтво про шлюб / народження) і переклад даних документів;
- Оригінал довідки з місця роботи спонсора (дані документи повинні бути переведені);
- Фінансові гарантії.
 
ЗАГАЛЬНИЙ СПИСОК ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ВІДКРИТТЯ ВІЗИ ДІТЯМ
- Дитина обов'язково має бути вписана в паспорт батьків, а якщо на момент поїздки йому виповнюється 5 років - обов'язково повинна бути вклеєна фотографія дитини в паспорт батька і завірена відповідним чином.
- Дитина до 16 років, вписана в паспорт батьків, має право отримати візу в паспорт батьків. Якщо дитина має свій ДПД, обов'язково необхідно додати оригінал і ксерокопію.
- Якщо дитині, вписаній у паспорт батьків, на момент поїздки, виповнюється 16 років, такій дитині необхідно оформляти Дитячий проїзний документ - ОБОВ'ЯЗКОВО!
- Для дітей до 18 років, необхідні документи, що доводять спорідненість: свідоцтва про народження, укладення нового шлюбу, смерті, розлучення;
 
Пакет документів для дітей з власним проїзним документом (з 16 років проїзний документ обов'язковий!):
1. Анкета (див. Основний список документів)
 
2. Проїзний документ дитини.
Важливо! Обов'язкова наявність 2-х чистих сторінок для вклеювання візи.
Термін дії дитячого проїзного документа повинен бути не менше 3-х місяців після дати повернення з поїздки.
Якщо дитина має кілька проїзних документів - необхідно докласти всі оригінали і ксерокопії всіх сторінок.
Якщо дитині виповнилося 16 років необхідно надати ксерокопію його внутрішнього паспорта - ВСІХ СТОРІНОК
 
3. Необхідно обов'язково надати 2 кольорові фотографії дитини.
 
4. Ксерокопія всіх сторінок проїзного документа
 
5. Оригінал довідки з навчального закладу (ВНЗ, школа, коледж, ліцей, гімназія тощо), і переклад даного документа
 
6. Ксерокопія довідки з роботи одного з батьків (дана довідка повинна бути перекладена);
Важливо! Оригінал довідки з роботи необхідно надати, якщо дитина їде без батьків!
 
7. Ксерокопія свідоцтва про народження дитини (свідоцтво має бути перекладено)
 
8. Ксерокопії всіх сторінок внутрішніх паспортів обох батьків;
 
9 Ксерокопії всіх сторінок закордонних паспортів обох батьків;
 
10. Фінансове забезпечення відповідно до п.7 основного списку
 
Пакет документів для дітей, вписаних в паспорт батьків:
 
Важливо! На кожну дитину, яка планує їхати в поїздку, в паспорті батька має бути додатково по 2 чисті сторінки !!!
 
1. Анкета (див. Основний список документів),
 
2. Необхідно обов'язково надати 2 кольорові фотографії.
 
3. Оригінал довідки з навчального закладу (школа, коледж, ліцей, гімназія тощо), і переклад даного документа
 
4. Ксерокопія свідоцтва про народження дитини (свідоцтво має бути перекладено)
 
5. Ксерокопії всіх сторінок внутрішнього паспорта другого з батьків;
 
6. Ксерокопії всіх сторінок закордонного паспорта другого з батьків;
 
Додатково для дітей, які подорожують з одним з батьків:
- Якщо дитина (до 18 років) подорожує без супроводу батьків/з одним з батьків, необхідно надати оригінал нотаріально завіреного дозволу про виїзд дитини за кордон у супроводі дорослого. Просимо готувати відразу 2 нотаріальних дозволи на виїзд, 1 - для консульства Іспанії, 2-й - для пред'явлення при паспортному контролі в аеропорту. У дозволі повинні бути зазначені дати подорожі і країна (Іспанія/Андорра). Якщо один з батьків позбавлений батьківських прав обов'язково надати ксерокопію рішення суду про позбавлення батьківських прав. Обов'язково надати переклад цих документів.
Так само необхідно надати ксерокопію внутрішнього паспорта, а також ксерокопію закордонного паспорта того з батьків, який дає дозвіл на виїзд.
 
 
File news1.dat not found
Поділитися
Ми в соціальних мережах:
logo logo logo logo
Наші партнери:
logo logo logo logo logo logo
Статистика
Розробка та підтримка:
logo
logo
logo
logo
logo