}

Найдоступніші для проживання столиці Європи

 

Найдоступніші для проживання столиці Європи

На першому місці за найнижчою вартістю житла перебуває Варшава, на другому - Прага, замикає трійку лідерів - Сараєво
 
Варшава - польська столиця - одна з найдешевших в Європі. Ціни на бакалію та харчування поза домом досить низькі, дешеві сигарети і алкоголь, з пляшкою місцевого пива приблизно за долар і пачкою сигарет всього за 4.50$. Квартира в центрі міста коштуватиме 488$. Варшава - університетське місто з більш ніж 270 000 студентів. Це гарантує цікаве коло спілкування і динамічне нічне життя. Є також безліч культурних установ, барів і великих нічних клубів, постійно проводяться фестивалі. З негативних моментів - відсоток безробіття в Польщі досить високий і становить 13.3%.
 
Прага, історична столиця Богемії, зберігає більшу частину своєї вигадливої чарівності і по сей день. 
З більш ніж десятьма найбільшими музеями і безліччю театрів, галерей, кінотеарів та історичних місць, місто буде цікавим поціновувачам культури. Орендна плата за однокімнатну квартиру в межах центральної частини складає приблизно 617$ в місяць, але проживання в районах ближче до околиці обійдеться приблизно в 440$ в місяць.
 Повсякденне життя в місті відносно дешеве: ціни на громадський транспорт стерпні, вартість бакалії низька, і їжа в ресторані обходиться, в середньому, в 5$.
 
Низька вартість оренди квартир в Сараєво - досить сильний стимул, однокімнатна квартира в центрі коштує всього 320$ в місяць. За межами центру міста вартість знижується до 185$ в місяць. Сараєво розташований більшою мірою в сараєвській долині Боснії і оточений мальовничими динарськими Альпами. Це - економічний, політичний, соціальний і культурний центр Боснії і Герцеговини. В місті досить швидко розвивається туристичний бізнес і сектор обслуговування, що робить Сараєво популярним місцем для подорожей. Бакалія і ресторани будуть мало відчутні для бюджету, а транспортні витрати і зовсім низькі (35$ в місяць). Однак, 15%-й рівень безробіття - одна з проблем міста.
 
Бухарест в даний час відчуває економічний і культурний бум, але ціна проживання в столиці Румунії залишається низькою. Бухарест був столицею Румунії з 1862 і є центром культури, мистецтва та економіки країни. Це 6-е за величиною місто в Європі за чисельністю населення, після Парижа, Лондона, Берліна, Мадрида і Риму. Бухарест набагато дешевший, ніж будь-яке з перерахованих вище міст, хоча орендна плата за квартиру в центрі міста становить 440$ в місяць. Товари та крамниця тут розумно дешеві, як і харчування поза домом (6$ за обід в ресторані), а проїзний на громадський транспорт протягом місяця коштує 15$. Рівень безробіття в Румунії досить низький (7.3%) та середні щомісячні зарплати становлять близько 500$ (після сплати податків).
 
З орендною платою за квартиру близько 380$ в місяць, не потрібно бути особливо багатим, щоб жити в центрі Тірани (Албанія). Щомісячні транспортні витрати складають всього 14$, бакалія дешева, і їжа в ресторані обійдеться приблизно в 7$. Навіть триразове харчування в ресторані обійдеться всього в 30$. З населенням 421,286 жителів, Тирана - відносно невелика європейська столиця. Місто зберігає приємну близькість з природою і оточене пагорбами, з горою Дайті на сході і невеликою долиною на північному заході, що виходить на Адріатичне море. В межах міста знаходиться 4 штучних озера, де можна відпочити з сім'єю і влаштувати пікнік.
 
Оренда квартири в центрі Софії коштує в середньому 380$ в місяць. Болгарська столиця, розташована в Софійській долині, оточена мальовничими горами. Населення міста становить 1,241,369 осіб. Бакалія дешева, і транспортні витрати не перевищать 35$ в місяць. Пляшка середнього вина коштує всього $5, що дорого, навіть в порівнянні з ціною пляшки місцевого пива, яке обійдеться вам менше ніж в долар. Середня зарплата тут становить 603$ на місяць, але безробіття в даний час зависоке - 13%. Зими деколи можуть бути холодними і сніжними, але літо завжди сонячне і тепле.
 
В Македонському Скоп'є можна легко пообідати в ресторані за 4$, і орендувати однокімнатну квартиру в центрі міста за 325$ в місяць. Квартири за межами центру обійдуться і зовсім за 225$ в місяць. Скоп'є - політичний, культурний, економічний, і академічний центр Македонії. Стародавнє місто оточене мальовничими горами і пагорбами, ідеально підходить для прогулянки у вихідний день. Це місце населяли протягом тисячоліть. Залишки неолітичних споруд 4000 до н.е були знайдені при розкопках на цих територіях. Багатьох порадує жваве нічне життя в Скоп'є, з безліччю барів і клубів, розсіяних по всьому місту. А для любителів азартних ігор вночі функціонують численні казино.
 
Найдоступніший європейське місто - столиця Молдови Кишинів. У той час, як інші міста в цьому списку також дешеві порівняно з середніми витратами в Нью-Йорку, Кишинів знаходиться на зовсім іншому рівні доступності. Оренда однокімнатної квартири в центрі міста коштуватиме всього 265$ в місяць, а за межами центру - 165$. Витрати на транспорт - смішні 6$ в місяць, і триразове харчування в хорошому ресторані за 22$ день. В Кишиневі проживає 800,600 жителів і діє 33 університети. Три національних музеї і Національний театр Опери та Балету гарантують безліч культурних заходів, з шоу і виставками круглий рік. Життя в Кишиневі протягом року буде коштувати Вам на 81% менше, ніж рік в Парижі.
 
File news1.dat not found
Є-черга
logo
Ми в соціальних мережах:
logo logo
Наші партнери:
logo logo logo logo logo logo
Статистика
Розробка та підтримка:
logo
logo
logo
logo
logo