}

Куди їхати відпочивати українцям, щоб відволіктися від конфліктів на політичному ґрунті?

 

Куди їхати відпочивати українцям, щоб відволіктися від конфліктів на політичному ґрунті?

Туристичний сезон цього року вже відзначився публікаціями в ЗМІ різних країн світу про конфлікти на курортах між росіянами і українцями. Привід для перепалок і бійок - поточний політичний конфлікт між державами.
Саме в цьому сезоні, купуючи турпакет, українські туристи цікавляться: "А росіян там багато?"
Всім прекрасно відомо, що географія подорожей вітчизняних туристів дуже багато в чому співпадає з туристами сусідньої держави. Це Туреччина, Єгипет, Греція або ж Іспанія. Це ні в якому випадку не означає, що потрібно відмовлятись від бажаного відпочинку, для того, щоб оберегти себе і свою сімю від можливої небезпеки. Головне обрати правильний курорт, тобто такий де відпочивають переважно європейці.
 
Пропонуємо Вашій увазі п’ять популярних туристичних напрямків за версією Forbes, які одночасно є небанальними курортами і такими, де ризик зустріти російських туристів набагато нижчий:
 
1. ОАЕ
Дубай – столиця, яка давно стала шопінг-Меккою для українців та росіян. Сюди прямують за дешевим золотом, хутром і брендовими речами, рівень цін на які набагато нижчий, ніж удома. Також в Еміратах популярний пляжний відпочинок. Всього минулого року Емірати відвідали майже 10 500 українців і 653000 росіян. Але в Еміратах можна знайти масу місць, де відпочивають іноземні туристи, а російськомовних поки незначна кількість. Наприкла, мальовниче містечко Карфакан в еміраті Шарджа. Росіян поки практично немає в Умм-ель-Кайвайн на півночі країни.
  
2. Туреччина
Улюбленою країною російських відпочиваючих залишається на сьогоднішній день Туреччина. Відпочивати сюди в 2013 році приїхало понад 3 млн громадян Російської Федерації і майже 63000 громадян України. Особливою любов'ю користуються міста Аланья, Бодрум і Мармаріс, Сіде, Кемер, Белек, але справжнім анклавом російських туристів по праву вважається Анталья. Щоб зменшити ризик зустрічі на відпочинку наших північних сусідів, обирайте курорти, куди з Росії не літають. Наприклад, мова про селище Бельдібі всього в 25 кілометрах від Анталії. Він розташований між морем та схилами найкрасивіших гір.
Також не популярним серед російських туристів вважається Ізмір - одне з найдавніших міст Середземномор'я. Ви знайдете тут кілька древніх фортець, залишки стародавніх міст і приголомшливе море. Пляжі тут є як в самому місті, так і в околицях. Європейські туристи люблять пляж Ілика з його знаменитими гарячими джерелами, а також пляжі Мордоган, Аккум і Чешмелти.
 
3. Греція
Найпопулярніша серед росіян європейська країна - Греція, куди минулого року з'їздило майже 1,2 млн. росіян. Люблять Грецію й українці - в 2013 році їх тут відпочило 17600 чоловік. Улюблені місця російських відпочивальників стандартні - Крит, Корфу, Родос і Халкідікі.
А ось назви популярних серед європейців курортів незнайомі для більшості росіян. Наприклад, містечко поблизу Коринфа - Лутракі,. Назва міста перекладається, як "лікувальні ванни". Вона славиться мінеральними джерелами. Крім краси пагорбів і казкових пляжів в Лутракі є трохи пам'яток, зате зовсім поруч знаходиться приголомшливий Коринф з руїнами античних міст.
Ще менше росіян на узбережжях Егейського моря, а саме на острові Лесбос, де жила знаменита Сапфо. Тут маса пляжів, а кращими вважаються пляжі Кратігос, Вігла, скеля Калони та інші. Тут є на що подивитися - колоритні місцеві села, древні замки і знаменитий Кам'яний ліс.
 
4. Таїланд
Торік в Таїланді побувало майже 12 000 українців і більше мільйона росіян. А вже скільки громадян Росії і України тут проживають постійно, не знає ніхто, проте відомо, що це сотні тисяч.
В основному живуть або відпочивають в Пхукеті, Паттайя і Ко Самуї. В цих міста вже нікого не здивувати російськомовними вивісками та меню в ресторанах. Тут легше зустріти пельмені та квас, аніж традиційну тайську кухню.
Відкриємо Вам секрет, що в сусідній з Малайзії нічим не гірше. І пляжі, і ціни нижчі, а російських громадян дуже мало. Найбільш популярним серед іноземних туристів вважається острів Лангкаві. А вже практично немає росіян на таких приголомшливих островах, як Тіоман і Перхентіан. Ці острови неодноразово називалися самими мальовничими місцями на планеті - вода тут прозора, а пейзажі захоплюючі. Тут Ви відкриєте для себе і запаморочливий дайвінг, і сноркелинг.
 
5. Іспанія
Торік Іспанію відвідало більше мільйона росіян. Більшість з них відпочиває на Коста-Брава - узбережжя поруч з Барселоною і Жироною. Росіян тут настільки багато, що іспанці пліткують, ніби-то курорт утримує російська мафія. Є популярні узбережжя південніше - Коста-Дель-Соль і Коста Дорада. Доволі багато і на Тенеріфе.
Мало російських туристів на півдні Іспанії, яка по праву вважається чи не найбільш колоритною частиною країни. Наприклад, відпочивають європейці в основному в андалусскій Малазі, яка, славиться і своїми пляжами, і приголомшливою архітектурою стародавніх часів.
Також поки небагато росіян в Аліканте - місті старовинних церков і фортець. В основному європейці планують свій відпочинок і в приголомшливому Кадісі, який знаходиться на узбережжі Атлантичного океану. Саме тут знаходиться один з найбільш протяжних пляжів в країні, а містечко вважається чи не найдавнішим заселеним містом Європи.
 
А взагалі-то миру-мир, головне їхати у відпустку з хорошим настроєм! 
File news1.dat not found
Є-черга
logo
Ми в соціальних мережах:
logo logo
Наші партнери:
logo logo logo logo logo logo
Статистика
Розробка та підтримка:
logo
logo
logo
logo
logo