}

Нові правила перебування в Грузії для іноземців

 

Нові правила перебування в Грузії для іноземців

Влада Грузії продовжує наближати національне законодавство до європейського. Вже з 1 вересня поточного року вступають в дію нові норми перебування іноземців на території країни. Нові правила торкнуться як громадян країн, з якими в Грузії діє візовий режим, так і для країн безвізового режиму.
 
Грамадяни країн візового з Грузією режиму зможуть отримувати багаторазові візи на 180 днів. Право перебування буде становити в такому випадку – 90 днів в цілому у цей період. Це є одним з принципів Шенгенської зони.
 
Якщо людина планує відвідати Грузію з ціллю роботи, навчання, возз’єднання сімї і т.п., їй необхідно буде отримати візу на триваліший термін. Це можна буде зробити у грузинському посольстві безпосередньо в країні проживання. Влада повідомляє, що планується вводити практику видачі дозволу на проживання.
 
Що стосується безвізового режиму, який поширюється на ряд країн, то варто відмітити, що термін перебування для їх громадян на території Грузії становитиме 90 днів на півроку. Сьогодні закон дозволяє максимальний термін перебування в країні без віз, тобто 360 днів.
 
МЗС Грузії обіцяє в найкоротші терміни опублікувати перелік країн візового та безвізового режиму. 
File news1.dat not found
Є-черга
logo
Ми в соціальних мережах:
logo logo
Наші партнери:
logo logo logo logo logo logo
Статистика
Розробка та підтримка:
logo
logo
logo
logo
logo